Italia

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 200 g Boudoires
  • 500 g Mascarpone
  • enkele tassen sterke koffie
  • 4 eierdooiers, 2 eiwitten (de overige 2 eiwitten mogen weg)
  • 100 g poedersuiker
  • 50 ml Amaretto of cognac
  • cacaopoeder voor de afwerking

Bereiding

  • Maak (met de kloppers van de mixer) een beslag met de eierdooiers, suiker en likeur. Voeg de mascarpone toe.
  • Klop het eiwit tot een luchtig schuim en meng het heel voorzichtig (met een grote lepel) onder het beslag.
  • Doop de koekjes even in de koffie (snel en langs twee kanten) en schik ze in een rechthoekige schotel. Verdeel 1/3 van de crème over de eerste laag.
  • Schik een volgende laag koekjes en besmeer opnieuw met een laag crème.
  • Schik een derde laag koekjes en verdeel er de rest van de crème over.
  • Werk af met cacaopoeder (doe cacao in een fijn zeefje en tik er zachtjes tegen)
  • Zet minstens 4 uur in de koelkast.

   
 email Familiekamp  |   email Webmaster