Italia

Patate als forno zijn een klassiek bijgerecht op basis van aardappelen, olie, knoflook en rozemarijn.

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 1 kg aardappelen (krielpatatjes, ongeschild)
  • 3 takjes verse rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogd)
  • olijfolie
  • knoflookteentjes (ongepeld)
Bereiding
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Boen de aardappelen schoon (niet schillen) en snij ze in partjes (maantjes)
  • Meng ze met de ongepelde knoflookteentjes, wat zout en gehakte rozemarijn.
  • Voeg flink wat olijfolie toe.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 60 minuten in de oven (tijd afhankelijk van het soort aardappel).
  • Tip voor de liefhebbers van look! Knijp de warme knoflookteentjes uit over de aardappeltjes: typisch zuiders… en heerlijk!

   
 email Familiekamp  |   email Webmaster