Stamboom Familiekamp Verlinden

Tijdens de meer dan 65 jaar Familiekamp zijn er al een aantal generaties bijgekomen en het wordt soms moeilijk om de juiste familieverbanden te leggen.

Daarom hebben we het idee opgevat om een stamboom op te stellen... een hels karwei.

Je kan nu je familiebanden ontdekken maar je kan ook je 'Verlinden'-voorouders terugvinden tot 1680.

Als je foutjes of hiaten vindt, of als er nog geen fotootjes staan bij je kroost, stuur dan je informatie of foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met dank aan Jos Verlinden, Jan Verlinden & Wim Dox

Verlinden 'de achternaam Verlinden is een geoniem en verwijst naar een plaats waar één of meerdere lindes groeiden. Varianten als achternaam zijn: Van de(r) Linden, Van de(r) Linde, Van de Linde, Van Linde, Van der Lynden, Von der Linden, Van Terlinden, Verlinde(n), Verlynde, Verlijnde en Verlende'
Linde (Tilia) is een geslacht van bomen uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). De soorten van dit geslacht komen voor op het noordelijk halfrond in Europa, Noord-Amerika en Azië. De lindeboom werd bij de Kelten en de Germanen gezien als heilige boom. De godin Freya zou zich erin gevestigd hebben. Meer info...
stam·boom (de; m; meervoud: stambomen)
1 schema waarop de voorouders van een persoon of dier staan

De stamboom raadplegen...

Je kan de stamboom online raadplegen:

  • Lijst in browser
    Dit is een weergave in lijstvorm waarbij je de verschillende takken kan in- of uitklappen.
  • Boomschema in browser
    Dit is de leukste manier waarop je de stamboom kan raadplegen. Het is een boomstructuur waarin je de verschillende takken kan in- of uitklappen.
    Je internet browser moet wel Flash ondersteunen (bvb. Internet Explorer).

Updates

Een stamboom is regelmatig toe aan een update, ook die van het Familiekamp.

Pluis dus de stamboom even uit en stuur je toevoegingen, wijzigingen en/of fotootjes naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..