Fietstocht 2021 - Wortel, Hoogstraten - Merksplas

In 2020 werd de fietstocht geboycot door het Corona-virus... En alhoewel  het nu ook nog twijfelachtig is, willen we in 2021 toch voorzichtig positief uitkijken naar een fietstocht of, voor niet-fietsers, een wandeling.

Als het al mag/kan, willen Annemie en Luc Bauweraerts-Roodhooft ons uitnodigen op zondag 13 juni 2021.

Wat het juist zal worden, is afhankelijk van de toestand binnen enkele maanden.

Wie er zin in heeft, kan dat alvast, vrijblijvend, aan Annemie en Luc laten weten via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op die manier hebben zij er dan toch enig idee van hoe groot het enthousiasme is.

Hopelijk kunnen we dan toch nog fietsen in de omgeving van de 'Koloniën van Weldadigheid' in Merksplas/Wortel (Hoogstraten). Deze worden binnen enkele maanden wellicht opgenomen als cultuurlandschap op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Zeker de moeite, dus!

Praktische info volgt later, maar voor de liefhebbers: die datum voorlopig vrijhouden dus.

Kijk zeker al eens op de website van 'Kolonie 5-7'!...

ZEVEN KOLONIËN. Wat waren de zeven koloniën? Wortel- en Merksplas-Kolonie waren onderdeel van een groot en ambitieus plan. Doel: komaf maken met armoede. Dit grootschalige maatschappelijke experiment vond plaats aan het begin van de negentiende eeuw in de Verenigde Nederlanden. Daar worden in zeven jaar tijd zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht: vijf in het noorden van Nederland en twee in het zuiden (Wortel en Merksplas), in wat nu de Belgische Kempen zijn...

Waar & wanneer?

Kasteel De Renesse, Malle

Waar?:

  • Fiets- & wandeltocht: Kolonieën van Weldadigheid, Wortel & Merksplas
  • Etentje: nog te bepalen

Wanneer?:

  • Nog te bepalen

Links

Klik hier... voor een aantal links over de streek waar we doorheen fietsen/wandelen...