Fietstocht 2021 - Wortel, Hoogstraten - Merksplas

In 2020 werd de fietstocht geboycot door het Corona-virus... Maar in 2021 gaan we dan eindelijk fietsen/wandelen in de prachtige (en biljartvlakke) omgeving van de 'Koloniën van Weldadigheid' in Merksplas/Wortel (Hoogstraten). Deze worden binnen enkele maanden wellicht opgenomen als cultuurlandschap op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Zeker de moeite, dus!

Luc en Annemie werken voor ons een tocht uit van ongeveer 35 km over vlakke wegen.
Voor wie liever niet fietst... er zijn ook uitgestippelde wandelingen beschikbaar, van 5 tot 16 km, of – ook de moeite waard - ga gewoon eens langs in het ‘Bezoekerscentrum Kolonie 5-7’.

Meer praktische informatie volgt nog...

Kijk zeker als eens op de website van 'Kolonie 5-7'!...

ZEVEN KOLONIËN. Wat waren de zeven koloniën? Wortel- en Merksplas-Kolonie waren onderdeel van een groot en ambitieus plan. Doel: komaf maken met armoede. Dit grootschalige maatschappelijke experiment vond plaats aan het begin van de negentiende eeuw in de Verenigde Nederlanden. Daar worden in zeven jaar tijd zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht: vijf in het noorden van Nederland en twee in het zuiden (Wortel en Merksplas), in wat nu de Belgische Kempen zijn...

Waar & wanneer?

Kasteel De Renesse, Malle

Waar?:

  • Fiets- & wandeltocht: Kolonieën van Weldadigheid, Wortel & Merksplas
  • Etentje: nog te bepalen

Wanneer?:

  • Nog te bepalen

Links

Klik hier... voor een aantal links over de streek waar we doorheen fietsen/wandelen...